Elis (alus)

Visos temos

Elis , kitaip viršutinės fermentacijos alus – tai alus, pagamintas iš miežių salyklo viršutinės fermentacijos mielių pagalba. Ale yra vienas iš trijų pasaulyje egzistuojančių alaus tipų. Elis fermentuojamas palyginti trumpą laiką aukštoje temperatūroje, todėl jo skonis saldus, turintis vaisių, kartais sviesto, prieskonį.

Alus

Lageris, porteris, lambikas ir kitos paslaptys alaus bokalo dugne

Aukštaitija

Kodėl lietuviškas alus vadinamas autentiškiausiu Europoje

Tipiška lauko kavinė viename iš Berlyno gyvenamųjų rajonų

Įdomiausi Europos aludarystės regionai: kur keliauti ir ką pamatyti

Claus Christensen

Alaus festivalyje bus pristatytas ir bičių pagalba sukurtas alus

Alaus istorikas Tomas Josas

Alaus istorikas Tomas Josas: „Alaus gurmanas negers alaus tam, kad prisigertų“

„Vilkmergės“ moliūgų elis
Reklama

„Vilkmergės“ moliūgų elis – riboto leidimo alus

Degtinė

Sudie, degtine? Rusija išgyvena alaus revoliuciją

„Vilkmergės Belgiškas Dubbel“
Reklama

„Vilkmergės Belgiškas Dubbel“ – Belgijos vienuolių patirtis

Alaus detektyvas įvertintas aukso medaliu