Ešerys

Visos temos
Ešerys Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Ešerys

Ešerys – ešerinių šeimos žuvis, kaulažuvė.

Kūnas iki 50 cm ilgio, aukštas, kuprotas, apaugęs kietais žvynais. Nugara tamsiai žalsva. Šonai žalsvai gelsvi su tamsiomis skersinėmis juostomis. Pilvas baltas.

Lietuvoje gana dažna žuvis, paplitusi gėluose vandenyse.

Žuvis su parmezano plutele

Donato receptas: ešerys su traškia parmezano plutele

Ešerys

200 metų gyvenančių žuvų genai atskleidė ilgaamžiškumo paslaptį

Jūrinis ešerys su miso sultiniu ir daržovėmis

Patarimai, kaip skaniai paruošti jūrinį ešerį, ir kepto grilyje receptas

„Viči“ lašiša

Kokią žuvį rinktis – raudoną ar baltą?

Justinas Kapkovičius ir sultinyje jo virtas ešerys

„Pavarsdienorastis“ receptas: patiekalas „bomba“ – ešerys, virtas savo sultinyje

Justinas Kapkovičius ir jo gaminta ešerio filė su priedais

„Pavarsdienorastis“ receptas: druskoje kepta ešerio filė

Vytaras Radzevičius ir jo keptas jūrų ešerys portugališkai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: jūrų ešerys portugališkai

Lašiša

Žuvų rūšys: kuo kiekviena mums naudinga?

Žuvis su morkomis

Greita, paprasta, gardu: ešeriai su morkomis ir kalendra