Fermentacija

Visos temos

Fermentacija – energiją išskiriantis maistinių medžiagų (pvz., gliukozės) anaerobinis fermentinis skilimas. Fermentacijos metu išskiriamas laktatas, acetatas, etanolis ir kai kurios kitos paprastos medžiagos.

Rauginti agurkai

Patarimai konservuojantiems agurkus: kam reikia šalčio vonelės ir serbentų lapų?

Kombuča

Vilniuje – kombučos festivalis: laukia mugė, degustacijos, paskaitos ir muzika

Restorano „Rosehip“ burgeris

Pasaulis be industrinių fermų: utopija ar ranka pasiekiama ateitis?

Šokoladas

Mokslininkai ieško būdų, kaip šokoladą padaryti dar skanesnį

Studentai

Už geriausius darbus fermentacijos srityje – steigtinės stipendijos

Fermentacija alaus gamybos metu

Alkoholio varykla žarnyne. Skamba smagiai? Bet tikrai taip nėra

Puero arbata

Puero arbata: kodėl ji vadinama „gyvąja“, kuo naudinga ir kaip išsirinkti?

Daina Šlekys-Trout ir Jurgis Didžiulis

Arbatos gamintoja iš Kalifornijos Daina: vyras išmoko groti akordeonu, kad mane sužavėtų

Ką valgote pusryčiams?

Ko negalima valgyti tuščiu skrandžiu?