Fermentas

Visos temos
Fermentas 123rf nuotr./Moksliniai tyrimai

Fermentas – baltyminis katalizatorius, paspartinantis organizme vykstančias chemines reakcijas tūkstančius kartų. Be fermentų šios reakcijos nevyktų arba vyktų labai lėtai, ir organizmai negalėtų egzistuoti. Fermentai naudojami kaip vaistiniai preparatai, kaip reagentai ar biocheminiai rodikliai diagnozei nustatyti.

Moksliniai tyrimai

Lietuvos mokslininkai sukūrė mėsos analogą iš sojų išspaudų – sveikesnis, skanesnis ir draugiškas aplinkai

Karvė

Kaip karvių skrandžiuose esantys mikrobai gali padėti perdirbti plastiką?

Nerijus Numavičius, Viktoras Butkus ir Bronislovas Lubys

30 svarbiausių nepriklausomos Lietuvos verslininkų: nuo inovatorių iki filantropų

Stresas

Neuromokslininkas A.Burokas: nuo žarnyno mikrobiotos priklauso netgi mūsų psichinė sveikata

Laboratorinė pelė

Jaunystės eliksyras: peles veikia fantastiškai, laukia tyrimai su žmonėmis

Mergina valgydama skaito

Kodėl nepatartina valgyti skaitant ar dirbant kompiuteriu?

Pilvo skausmas

Gydytoja: virškinimo poveikis gyvenimo kokybei ir sveikatai – milžiniškas

Virškinimas

Natūralios medicinos gydytoja – apie virškinimo sutrikimus ir užkandžiavimą tarp valgių

Virškinimas

Kankina įvairūs virškinimo sutrikimai: kaip gydyti žarnyną?