Feta Feta / Fotolia nuotr.
Feta– sūrokas avių pieno sūris, brandinamas sūryme keletą mėnesių. Pagamintas sūris neturi žievės, yra minkštos tekstūros, su skylutėmis. Fetos gimtinė yra Graikija, todėl bene populiariausias patiekalas su šiuo sūriu yra klasikinės graikiškos salotos. Stipraus aromato sūrus sūris tinka įvairiems karštiems patiekalams ruošti, taip pat užkandžiams ir salotoms, kai derinamas drauge su vaisiais (arbūzais, figomis ar kt.)
Blynai

Belaukiant Užgavėnių – kitokie blynai: patiks mėgstantiems netikėtus derinius

Perlinės kruopos su daržovėmis ir feta

Keptos perlinės kruopos su daržovėmis ir feta: atsispirti bus sunku

Pusryčių takas su feta, kiaušiniais ir špinatais

Pusryčių takas su feta, kiaušiniais ir špinatais: skaniau jau nebūna

Spanakopita

Traški špinatų ir fetos spanakopita: vienas kąsnis – ir jūs jau Graikijoje

Pomidorų sriuba su bulguru

Pomidorinė sriuba su švelniu sūrio prisilietimu

Makaronai su krevetėmis ir fetos padažu

Makaronai su krevetėmis ir fetos padažu: šilkinis ir nepamirštamas skonis

Arbūzo salotos su feta

Dūminės arbūzo salotos su feta: gaiva ir skanumas viename, išmėginkite

Arbūzo ir fetos salotos

Lietuvių numylėtos arbūzo ir fetos salotos: 3 būdai jas pakelti į naują lygį

Arbūzo salotos su feta

Kai norisi gaiviau – arbūzų salotos su feta