Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Fruktozė

Visos temos

Fruktozė – natūralus vaisių cukrus, kurio yra daug meduje, vaisiuose, daržovėse ir uogose. Išgryninta fruktozė – balti smulkūs milteliai, panašūs į cukrų tiek savo išvaizda, tiek ir energine verte – 375 kcal 100 g., tačiau 1,2–1,8 karto už jį saldesnė, už gliukozę saldesnė maždaug 3 kartus. Tai greitai pasisavinamas angliavandenis. Ji gerai tirpsta vandenyje ir spirite, atspari aukštai temperatūrai. Yra malonaus, gaivaus, saldaus skonio, pagerina vaisių ir uogų aromatą. Fruktozė pasaulyje vis dažniau vartojama vietoje cukraus.

Insulino injekcija

Aptikti diabetą prieš pirmus simptomus įmanoma: padės tyrimas

Podagra

Kokių vaisių negalima valgyti sergant podagra?

Viršsvoris

Didžiausias organizmo priešas: nustatyta pagrindinė nutukimo priežastis

Ernesta Stripeikaitė-Jakučionė ir asociatyvi nuotr.

Mitybos specialistė – apie cukraus rūšis: kuo skiriasi gliukozė, fruktozė, sacharozė ir dekstrozė

Varškėčiai su abrikosais ir uogomis

Mitybos specialistė: kaip ir kada valgyti vaisius ir uogas, kad gautume iš jų mažiau cukraus

Pieno produktai

Dažniausiai netoleruojami maisto produktai: ką išduoda organizmo siunčiami signalai?

Dieta

Specialistė paaiškino, kas padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje ir reguliuoti svorį

Vaisiai ir uogos

Kurie vaisiai ir uogos turi daugiausia cukraus? Mitybos ekspertės komentaras

Kriaušės

Fruktozės netoleravimas – dažna problema: kokiuose produktuose jos daugiausia ir ko reikėtų valgyti saikingai