Glajus

Visos temos
Glajus Obuolių pyragas su citrininiu glajumi / Mariaus Žičiaus nuotr.
Glajus arba glaistas, glazūra – konditerijos pusgaminis iš riebalų, cukraus ir kitų priedų, skirtas maisto gaminių paviršiui padengti. Dažniausiai įvairūs glajai naudojami desertams ruošti ir gali būti įvairių spalvų bei skonių. Vienas populiariausių yra šokoladinis glajus. Kad glajus nenutekėtų ir gražiai sustingtų, jo gamyboje naudojamas ištirpintas sviestas, kuris vėsdamas vėl sukietėja. Blizgumo ir tvirtumo glajui suteikia miltelinis cukrus, o visi kiti ingredientai – skonio ir išmonės reikalas.
Greipfrutų pyragas

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Pyragas su gervuogėmis

Pasilepinkite: drėgnas pyragas su gervuogėmis, paskanintas citrininiu glajumi