„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gliukozė

Visos temos
Gliukozė Fotolia nuotr./

Gliukozė (dekstrozė, vynuogių cukrus) – gerai organizmo įsisavinamas angliavandenis ir natūralus saldiklis, kurio randama vynuogėse ir kituose vaisiuose bei uogose. Tai svarbiausias organizmo angliavandenis, visi kiti angliavandeniai virškinimo metu yra verčiami gliukoze. Viena iš dviejų svarbiausių gliukozės funkcijų gyvuose organizmuose – aprūpinti juos energija.

Gliukozės sensorius

Ar žinote, kad... 11 mitų apie diabetą

Ligonis.

Ką slepia gundymas įsigyti „geriausią vaistą cukraus kiekiui kraujyje normalizuoti“?

Kraujo rinkimo autobusai

Nacionalinis kraujo centras Kaune nemokamai tirs gliukozės kiekį kraujyje

Diabetas

Kaip žmogaus organizmui kenkia laiku nediagnozuotas cukrinis diabetas?

Diabeto kontrolė

Ypatingai klastinga liga, kurios komplikacijas sunku suvaldyti: gydytojai įspėja, kas svarbu

Kepenų skausmas

Suriebėjusios kepenys jauname amžiuje: kodėl taip atsitinka ir ar įmanoma „išvalyti“?

Insulino injekcija

Aptikti diabetą prieš pirmus simptomus įmanoma: padės tyrimas

Duona

Ekspertas paaiškino: ar tikrai užšaldžius duoną ji tampa sveikesnė?

Šiuose produktuose slepiasi cukrūs

Gliukozės deive vadinama biochemikė atskleidė, ką daryti, kai norisi kažko saldaus