„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Graikinių riešutų aliejus

Visos temos
Graikinių riešutų aliejus Shutterstock nuotr./Aliejai

Graikinių riešutų aliejus – spaudžiamas iš graikinio riešutmedžio vaisių. 100 gramų šio aliejaus turi 63,3 g polinesočiųjų, 22,8 g mononesočiųjų ir 9,1 g prisotintų riebalų. Graikinių riešutų aliejus neturi cholesterolio. Šis aliejus maisto gamyboje naudojamas retai, dažniausiai dėl aukštos savo kainos. Aliejaus kaitinimas sunaikina daugelį jo gerųjų savybių, dėl to geriausios būklės aliejus būna šaltuose patiekaluose (salotose ir pan.).

Vištienos troškinys

Riešutai vertingesni nei mėsa? Gydytoja: mėsa rūgština mūsų organizmo pH

Maistas smegenims

Tyrimas: protingas gerųjų riebalų vartojimas augina ne svorį, o intelektą

Kepti baklažanai

Viena detalė, ir jūsų patiekalas pasikeis neatpažįstamai

Grilio vakarėlis

Tobuli grilio receptai ir idėjos smagiam vakarėliui

Aliejus

Pataria specialistė: kaip išsirinkti tinkamą aliejų?

Dieta

Nauji mitybos standartai: sakykite „ne“ cukrui, bet nebijokite aliejų

Aliejaus infografikas

Kaip išsirinkti tinkamiausią aliejų? Visa informacija vienoje vietoje

Aliejai

Aliejaus rūšys: kokias ligas bei sveikatos sutrikimus gydo įvairūs aliejai?

Alyvuogių aliejus.

Guoda Azguridienė pataria, kaip išsirinkti gerą ir kokybišką aliejų