Granita (gėrimas)

Visos temos
Granita (gėrimas) Uogų granita

Granita  – sicilietiškas pusiau šaldytas desertas, smulkintas vaisinis ledas su cukrumi. Tai tirštesnė šerbeto atmaina, primena itališką ledą. Kulinarijos kritikas Jeffrey Steingarten mini, kad granitos tirštumas skirtingose Sicilijos vietovėse skiriasi. Vakaruose, Palerme, granita yra grubiausia, o rytuose – švelniausia, primena šerbetą. Paplitusi ir likusioje Italijoje.

Gaminant granitą ledas gaunamas skirtingai – puresni granitos variantai gaunami šaldant ledų gaminimo mašinoje, o tirštesnei granitai ima gatavą ledą (pvz., gramdo nuo šaldiklių sienelių).

Justinas Kapkovičius ir jo gaminta agurkų granita

„Pavarsdienorastis“ receptas: agurkų granita

Jurga ir Paulius Jurkevičiai bei jų gamintas ledo kokteilis

Vakarienė pas Jurgą ir Paulių. Numalšinti troškulį Romoje? Prego, štai: granita ir grattachecca

Granita

Gelbstimės nuo karščio: 10 šerbetų ir granitų receptų

Arbūzo riekelės

Gaivūs patiekalai iš arbūzų: salotos, sriuba, šerbetas, džemas

Aviečių šerbetas

Neturite ledų gaminimo aparato? Šiems receptams jo neprireiks

Gaivus limonadas

5 naminio limonado receptai

Pasimėgaukite granita – šaltu desertu iš vaisių sulčių, vandens ir cukraus.

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame granitą