Kazlėkas

Visos temos
Kazlėkas Shutterstock nuotr./Tikrasis kazlėkas

Kazlėkas – baravykinių šeimos grybų gentis. Kepurėlė gleivėta, retai sausa, apatinėje pusėje esantys vamzdeliai ir poros geltonos arba geltonai rudos spalvos.  Valgomi. Maistui vartojami švieži, marinuoti. Lietuvoje žinomos 9 rūšys.

Šaldyti, marinuoti ir džiovinti grybai

Šaldyti, džiovinti ar marinuoti? Patarimai, kaip prisiruošti grybų atsargų

8591549_xxl

Protingas grybavimas: kurie grybai naudingiausi ir kur jų ieškoti?

Grybai

Mikologas pataria, kaip atpažinti grybus

Grybaujant

Testas. Ar pažįstate grybus?

Voveraites geriausia rinkti ankstyvą rytą po lietaus.

Grybautojai jau džiaugiasi pintinėmis voveraičių