Kepimas druskoje–toks maisto ruošimo būdas, kai pasirinktas ingredientas – mėsa, žuvis ar daržovės – kepamos dideliame druskos kiekyje. Taip kepant patiekalas išsaugo visas geriausias skonio savybes, vitaminus ir neišdžiūva, kaip dažnai nutinka kepant keptuvėje ar orkaitėje. Taip yra todėl, kad druskos apvalkalas puikiai sulaiko drėgmę produktų viduje. Kad ir ką keptumėte, pasirinkti produktai sugers būtent tiek druskos, kiek reikia, o gaminamas patiekalas nebus nei per sūrus, nei per mažai pasūdytas. Ir pamirškite apie nereikalingas kalorijas! Gaminant druskoje nereikia naudoti nei aliejaus, nei sviesto – produktai nepridega. Dar viena smulkmenėlė, itin patiksianti šeimininkėms, – tokiu būdu paruošus maistą, virtuvė spindi idealia švara ir nereikia plauti kepimo skardų. Telieka iš druskos iškasti žuvį ar bulves, o foliją su druska išmesti į šiukšlių dėžę.
„World Press Photo“ paroda.
Apsilankykite
Bilietai