Kiaulė

Visos temos
Kiaulė Kiaulės

Kiaulė – kiaulinių šeimos visaėdis žinduolis. Tai keturkojis žinduolis, turintis kanopas, stiprius kramtymo dantis. Kiaulės pasižymi itin dideliu apetitu.

Kiaulės dažniausia auginamos mėsai. Daugiausia kiaulių užauginama: Kinijoje, JAV, Brazilijoje, Vietname, Vokietijoje. Kiauliena valgoma įvairiai paruošta: virta, kepta, rūkyta, sūdyta. Iš kiaulienos gaminamos dešros, karbonadai bei daug kitų mėsos maisto patiekalų.

 

Kiaulės

Pirmą kartą istorijoje: paukščių gripas patvirtintas kiaulei JAV, Lietuvos tarnyba ragina išlaikyti budrumą

Plaukianti kiaulė

Ar tikrai žmonės su kiaulėmis turi daugiau bendrų genų nei su beždžionėmis?

Kiaulės

VMVT įspėja: afrikinio kiaulių maro protrūkiai kiaulių ūkiuose vis arčiau Lietuvos

JAV ligoninė: mirė pirmasis pacientas

JAV ligoninė: mirė pirmasis pacientas, kuriam persodintas kiaulės inkstas

Inkstas

Iš ligoninės paleistas vyras, kuriam persodintas genetiškai modifikuotos kiaulės inkstas

Kiaulės

Viltis sužadinęs eksperimentas: prie žmogaus kūno prijungtos kiaulės kepenys veikė sėkmingai

Naktinis valgymas

Kovai su persivalgymu mokslininkai sukūrė vibruojančią piliulę: kaip ji veikia?

Kiaulių sala, Bahamos

Lietuvis šokiruotas: vietoj prabangaus poilsio – maudynės su 200 kg sveriančiomis kiaulėmis

Kiaulės

Antrą kartą chirurgai žmogui persodino kiaulės širdį