Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiauliena

Visos temos
Kiauliena Kaspars Krafts/BFL nuotr./Tyrimas parodė, kad Lietuvoje išaugintų gyvulių mėsa šviežesnė ir vertingesnė nei atvežtinė.

Kiauliena – kiaulės (Sus domestica) mėsa. Kiauliena yra viena iš labiausiai naudojamų mėsos rūšių pasaulyje, o prijaukintų kiaulių egzistavimo įrodymai siekia 5000 m. pr. m. e. Kiauliena valgoma įvairiai paruošta: virta, kepta, rūkyta, sūdyta. Iš kiaulienos gaminamos dešros, karbonadai bei daug kitų mėsiškų maisto patiekalų. Islamo ir judaizmo religijos kiaulieną valgyti draudžia.

Kiaulienos kepsneliai
Reklama

Kiaulienos renesansas: receptai, atskleidžiantys naują mėsos skonį

Kepta šoninė

Kaip iš restorano: šoninės kepsneliai su odele

Šviežia kiauliena
Reklama

Antro šviežumo nebūna – mėsa arba šviežia, arba ne: kokią kiaulieną pasirinkti

Kiaulienos kepsnys su sūriu ir ananasais

Ant stalo – kiaulienos nugarinė: 3 puikūs receptai, kuriems neatsispirsite

Kiaulienos troškinys
Reklama

„Superšeštadienio“ receptas: nebrangus mėsos troškinys, kurį norėsite pakartoti

Kepta kiaulienos nugarinė su persimonais

Mėsos mylėtojams ir ne tik: kepta kiaulienos nugarinė su persimonais

Kiaulienos troškinys su slyvomis

Skaniau nebūna: kiaulienos troškinys su slyvomis

Rudeninis biskvitinis nektarinų pyragas
Reklama

Rudeniška ir gardi savaitgalio vakarienė – iš super pigių „Superšeštadienio“ ingredientų

Troškinti kiaulienos sprandinės kepsniai su kopūstu

Vaidos troškinti kiaulienos sprandinės kepsniai su kopūstu – burnoje tirpstantys