„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kišas

Visos temos
Kišas Kišas su šonine ir sūriu / Fotolia nuotr.

Kišas yra pikantiškas sūrus pyragas arba apkepas. Nė vienas šių lietuviškų žodžių iš tikrųjų aiškiai neapibrėžia šio kulinarinio žanro, todėl tiksliausiai jis vadinamas originaliu skolintu žodžiu – quiche. Kepinį sudaro trapios tešlos pagrindas, užlietas plaktų kiaušinių bei grietinėlės ar pieno plakiniu su pasirinktais mėsos, daržovių ar jūrų gėrybių priedais. Jis valgomas pasirinktinai – arba kaip karštasis patiekalas, arba šaltasis užkandis.

Mini kišai

Mini kišai keksiukų skardoje: puikūs pusryčiai į ranką

Kišas su žirneliais ir mėtomis

Kišas su žirneliais ir mėtomis – ir kasdienai, ir šventinei dienai

Kišas su špinatais

Liepos 6-osios proga skanaukite karūnavimo kišo, kurį mėgsta Karolis III

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

12 nuostabių patiekalų iš Prancūzijos: nuo kišų iki slyvų apkepo

Nida Degutienė ir jos keptas kišas

Nidos receptas: fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo