„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kokosas

Visos temos
Kokosas Kokoso riešutai.

Kokosas – paprastai vadinamas kokoso riešutu. Botaniškai jis ne riešutas, bet kaulavaisis.

Kokosą sudaro stora, tvirta, žalios spalvos žievė. Toliau yra rudas, tvirtas, plaušingas kevalas. Vidinę „riešuto“ dalį sudaro baltas, maistingas endospermo sluoksnis. Jo storis priklauso nuo vaisiaus amžiaus – kuo senesnis, tuo sluoksnis storesnis. Endospermo suformuotoje vidinėje ertmėje susidaro saldokas kokosinis vanduo. Kuo jaunesnis riešutas, tuo skysčio daugiau. Viename vaisiuje gali būti 300–1000 ml kokosinio vandens.

Kulinarijoje naudojamas maistingasis endospermo slioksnis ir iš jo spaudimo būdu gaunamas kokosų pienas. Kokosai tinka įvairiems desertams ir egzotiškiems patiekalams ruošti.

Varškės apkepas

Skaniausias varškės apkepas: egzotiškų natų suteiks slaptas ingredientas

Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis

Ar jau skanavot sausainių su mėlynėm? Jų ir kokosų duetas sužavės visus

Veganiški patiekalai su kokosais

Nori – gali atrasti: kokosų skonis sužavės paskanavus blynų ir morkų rutuliukų

Varškės apkepas su morkomis ir obuoliais

Tokio varškės apkepo dar nebandėt: švelnios egzotikos suteiks vienas ingredientas

Ledai kokoso kevale
Reklama

Gaivesnio skonio dar neteko ragauti: į „Lidl“ sugrįžta egzotiški ledai kokose

Kokosų pienas

Kaip pasigaminti augalinio „pieno“? Tam tiks ir riešutai, ir grikiai ar bulvės

Nida Degutienė ir jos keptas kokosinis slyvų pyragas

Nidos receptas: drėgnas ir saikingai saldus kokosinis slyvų pyragas

Sojų pienas

„NY Times“: Augalinio pieno rūšių įvairovė – kuris naudingiausias sveikatai?

Nida Degutienė ir jos ruošta vištiena su kokosiniais ryžiais

Nidos receptas: kepti vištienos gabaliukai su kokosiniais ryžiais