Konservantas

Visos temos
Konservantas Gamintojo nuotr./Chemijos laboratorijoje

Konservantas – nuo gedimo apsauganti natūrali ar sintetinė cheminė medžiaga ar jų mišinys, kuri dedama į organines medžiagas, maisto produktus, nealkoholinius gėrimus ar kitokius gaminius tam, kad šie neirtų dėl mikroorganizmų poveikio ar nepageidaujamų cheminių virsmų.

Pakuotės

„E“ priedai maiste – kurie pavojingi, o kas tik sąmokslo teorijos? I dalis

Kosmetikos parduotuvėje

Kosmetikos etiketės: kaip užrašais „be konservantų“, „be SLS“ galima manipuliuoti pirkėjais?

Vaistas be konservantų akių alergijai gydyti

Pirmasis ir vienintelis vaistas Lietuvoje be konservantų akių alergijai gydyti

Razinos

Keisto skonio razinose inspektoriai rado sieros dioksido

Gaivieji gėrimai vaikams

Laikinai uždrausta prekiauti gaiviuoju gėrimu „Tarhun“

Moteris

Natūrali kosmetika: iliuzija ar tikrovė?

Biopolimerinė valgomoji plėvelė

„Mokslo ekspresas“: maisto dizaineriai padeda mums lieknėti, o maistui – negesti

Dainius Paukštė: E konservantai rado sau dirvą ir Lietuvos politinėje sistemoje

Ledai

VMVT specialistas: vienintelis konservantas leduose – šaltis