Kvietinis alus

Visos temos

Kvietinis alus – alus, kuris gaminamas naudojant kviečių salyklą (paprastai kartu naudojamas ir miežių salyklas). Kvietiniai alūs išsiskiria lengvu, gaiviu, salsvu skoniu (kuriame gali būti jaučiami net bananų ar gvazdikėlių prieskoniai), šviesia spalva ir kremine tekstūra. Kvietiniai alūs paprastai būna viršutinės fermentacijos (Vokietijoje to reikalauja įstatymas).

Aukštaitija

Kodėl lietuviškas alus vadinamas autentiškiausiu Europoje

Tipiška lauko kavinė viename iš Berlyno gyvenamųjų rajonų

Įdomiausi Europos aludarystės regionai: kur keliauti ir ką pamatyti

Alus

Seimas atmetė pataisas, griežtinančias prekybą stipriu alumi

Alaus istorikas Tomas Josas

Alaus istorikas Tomas Josas: „Alaus gurmanas negers alaus tam, kad prisigertų“

Didžiausiame prekybos tinkle „Maxima“ jau netrukus gali nelikti „Švyturio-Utenos alaus“ produkcijos.

„Maxima“ ir „Švyturys-Utenos alus“ dėl kainų iškasė naują karo kirvį

„Kalnapilio“ kvietinis alus „White Select“ pripažintas Lietuvos metų gaminiu

„Kalnapilio“ kvietinis alus „White Select“ pripažintas Lietuvos metų gaminiu

Valentas Vaškevičius

„New York Times“ aprašytas biržietiškas alus – ir užsienio turistų atostogų maršrutuose

Profesorius Linas Čekanavičius (centre) alaus renginio metu

Profesorius Linas Čekanavičius: „Lietuviai ieško ne alaus skonių paletės, o pigaus apsvaigimo“

Alaus mėgėjai neturėtų praleisti britų alaus festivalio

Mažieji aludariai: mus planingai stumia į bankrotą