Laktozė

Visos temos
Laktozė 123rf.com nuotr./Pienas

Laktozė – disacharidas sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8 proc.). Gaunama iš saldainių arba iš rūgščių išrūgų.

Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.

Laktozės netoleravimas: kaip pasireiškia ir kokiais tyrimais nustatoma?

Moteris geria pieną

Gydytoja dietologė patarė, kiek pieno produktų suvartoti per dieną

Fermentinis sūris turi vientisą, gelsvą spalvą, priklausomai nuo naudojamo pieno rūšies, pridėtinių ingridientų, brandinimo laiko
Reklama

Kodėl pieno produktai tokie svarbūs augančiam organizmui ir ką daryti jų netoleruojant?

Pienas

Naujo tyrimo išvada: mūsų protėviai netoleravo pieno, bet vis tiek jį gėrė. Kodėl?

Netoleruojant laktozės vis tiek galima valgyti kietą sūrį, sviestą, jogurtą su probiotikais, kefyrą.

Netoleruoti galima ne tik laktozės: kaip atpažinti, kad jums netinka pieno produktai

Vanduo

Koks vandens kiekis žmogui būtų mirtinas? O kavos?

Pirkinių krepšys

Medicinos mokslų daktarė E.Gavelienė griauna mitus apie laktozę

Pienas

Pienas – gerti ar negerti? Tiesa, mitai, atradimai ir nauji klausimai tyrėjams

Šakšuka – kiaušiniai, iškepti tirštame pomidorų padaže.

Auga maistui alergiškų žmonių skaičius: kam alergiški lietuviai ir kaip atpažinti alergijos simptomus?