Lašiniai

Visos temos
Lašiniai Mėsos produktai

Lašiniai – poodinis riebalų sluoksnis gyvūnų organizme, susidedantys iš trigliceridų, turi daug riebalų rūgšties. Organizme lašiniai kaupiami kaip maisto atsargos, energinės sankaupos, taip pat jie atlieka šilumos izoliacinę funkciją. 100 gramų lašinių yra apie 770 kcal, 0 g angliavandenių. Lašiniai vartojami maistui, o taip pat naudojami muilo gamybai ir kaip techninis tepalas. JAV jautienos riebalų atliekos perdirbamos į kurą. Meškų ir barsukų riebalai vartojami kaip gydomoji priemonė, audinių – kosmetikai.

Lietuvos kariuomenės arklių depo kareivių valgykla, ~1920–1922 m.

Ne vien duona ir lašiniai: ką valgė Nepriklausomybės kovų laikotarpio Lietuvos kariai?

Ukrainietiški patiekalai

Susipažinkime su ukrainiečių virtuve: kas dar, be barščių, ją garsina?

Bylos įkalčiai

Kriminalinis komiksas pasienyje: lašinius baltarusis slėpė striukėje, kontrabandą – po agurkais

Pažaislio vienuolyno komplekse surengta egzotiška vakarienė

Egzotiška degustacija Pažaislio vienuolyne: Lietuvoje užaugintos krevetės, sraigių ikrai bei veganiški lašiniai

„Evelinos kuchnia“

„Evelinos kuchnia“: apokaliptiniai grikiai su lašiniais

Vytaras Radzevičius ir jo keptos bandelės su lašinukais

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Daugelio ragautos, tik ne visų keptos mielinės bandelės su lašinukais

Žalioji arbata

A.Unikauskas perspėja: kai kurie vaistų ir maisto deriniai gali nuvaryti į kapus