Midijos

Visos temos
Midijos Jūrų muziejaus nuotr./Moliuskas.

Midijos – dvigeldžių moliuskų klasės šeima.

Valgomoji midija – Lietuvoje randama vienintelė rūšis. Paplitusi visur. Užauga iki 7,5 cm ilgio. Gyvena prisitvirtinusios prie akmenų bisuso siūlais. Minta potvyniu metu filtruodamos vandenį. Pradžioje midija yra plaukiojančios lervos stadijoje, vėliau bręsta ant po vandeniu esančių akmenų. Kad išsilaikytų ant kieto paviršiaus, midija gamina kietėjantį lipnų skystį. 

Spagečiai su midijomis

Gurmaniški patiekalai – vos už kelis eurus ir per 20 minučių: 3 midijų receptai

Deivydas Zvonkus, Stanislavas Stavickis-Stano

Kulinarinė D.Zvonkaus ir Stano vaikystė: valgė varles, ant kanalizacijos dangčio kepė „midijas“

Midijos su padažu

Midijos su padažu: skanumėlis!

Maistas

Dėl klimato kaitos ant stalo atsiras naujų produktų – pokyčiai palies ir Lietuvą

Nida Degutienė ir jos ruoštos midijos

Nidos receptas: midijos su kokosų pienu ir žaliųjų citrinų sultimis

Midijos pomidorų padaže

Midijos: kodėl verta pamėgti ir kaip išsirinkti

Midijos

Italijos policija aptiko midijų siuntoje iš Čilės didžiulę kokaino partiją

Midijos

Lengviau nei galvojote: 3 restorano lygio patiekalai su midijomis

Skaiva Jasevičiūtė, Erika ir Merūnas Vitulskiai, Naglis Bierancas

Belgiškoje midijų puotoje – būrys garsenybių: įvardijo mėgstamiausius gurmaniškus patiekalus