Migdolas

Visos temos
Migdolas Flickr.com/Migdolai valgymui ir kosmetikai

Migdolas – erškėtinių šeimos, slyvų genties medis. Migdolas – 4-10 m aukščio lapus metantis medis. Kamieno skersmuo ~30 cm. Lapai lacentiški, 1,2-4 cm pločio. Žiedai rausvi, 3-5 cm skersmens. Ant šakos susiformuoja po du žiedus ir žydi anksti pavasarį. Vaisius – 3,5-6 cm ilgio kaulavaisis. Migdolo vaisiaus branduolys (vadinamas migdolo riešutu) naudojamas kulinarijoje.

Migdoliniai sausainiai

Į savaitgalį – skaniai ir lengvai: itin greit pagaminami migdoliniai sausainiai

Trenerė

Norinčioms sulieknėti trenerė rekomenduoja kaloringą užkandį – padės ir plaukams

Nida Degutienė ir jos ruošta sriuba

Nidos receptas: šalta ispaniška migdolų sriuba „Ajo Blanco“

Sausainiai „cantucci“

Itališkas skanėstas – sausainiai „cantucci“ su migdolais iš Toskanos

Keksiukai su cukinijomis

2 kepiniai savaitgaliui: nesaldūs keksiukai su cukinijomis ir drėgnas migdolinis pyragas

Sojų pienas

Lietuvoje laktozės netoleruoja maždaug kas ketvirtas suaugęs gyventojas: gaminiai be laktozės ir jų nauda

Svarbiausi produktai žiemos mitybai

Gera nuotaika ir stiprus imunitetas – mitybos ekspertė pataria, ką valgyti žiemą

auGalingi patiekalai

auGalingas pirmadienis: madingasis Budos dubenėlis ir migdoliniai sausainiai

Moliūgų džemas

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais