Omega-3

Visos temos
Omega-3 123rf nuotr./Mikroskopas

Omega-3 riebalų rūgštys – grupė riebalų rūgščių, kuriai priklauso alfa linoleno, eikozapentaeno (EPA), dokozaheksaeno (DHA) bei keletas kitų retesnių rūgščių. Jos vadinamos nepakeičiamomis, nes alfa linoleno rūgštis yra nesintetinama organizmo ir turi būti gaunama su maistu. Dalis alfa linolio rūgšties vėliau organizme gali būti paverčiama į EPA, o ši – į DHA.

Sviestas

Viskas paprasta: pakeitę sviestą šiuo produktu, sumažinsime mirtingumo rodiklius

Kepta žuvis

Mitybos specialistė pasidalino gardžiais žuvies patiekalų receptais

Pasaulinė omega-3 riebalų rūgščių diena pirmą kartą minima ir Lietuvoje
Reklama

Möller‘s iniciatyva Pasaulinė omega-3 riebalų rūgščių diena pirmą kartą minima ir Lietuvoje

Žuvų taukai gali netekti „karūnos“: mokslininkai rado sveikatai palankesnį dalyką

Mokslininkai skelbia naują sveikatos favoritą: naudingesni už žuvų taukus

Žuvų taukų guminukai / Mergaitė nenori valgyti žuvies ir daržovių

Gydytoja: kuo rizikuoja vaikai, nevalgantys žuvies ir kokie žuvies taukai geri

Stiprus imunitetas

Stipraus imuniteto trijulė: kaip išlikti sveikiems prasidėjus rudeniui?

Stresas

Nusilpusi nervų sistema – tik šaltuoju sezonu? Vaistininkė neigia šį mitą

Moteriai sustreikavo širdis

Pirmiausia tai pajuto „širdininkai“: ligos, kurias prižadina dabartinis oras

Žuvų taukai

Vaistininkė paaiškino, kodėl sportuojantiems yra būtini žuvų taukai