Pankolis

Visos temos
Pankolis Tomo Urbelionio/BFL nuotr./Vaistažolė ir prieskonis.

Pankolis – salierinių šeimos augalų rūšis. Augalas 80–150 cm aukščio, stiebas stačias. Lapai 3 ir daugiau kartų plunksniškai suskaldyti, apatiniai su ilgais lapkočiais. Žiedynas – skėtis. Žydi liepos–rugpjūčio mėn.

Pankolio vaisiai – nuo seno naudojamas prieskonis. Auginamas kaip vaistinis ir prieskoninis augalas dėl eterinių aliejų, kurių gausu vaisiuose. 

Natūralios priemonės prakaitavimui mažinti

Smirdite? Naminės priemonės prastam kūno kvapui sumažinti

Pankolis

Neįprasta daržovė, kuri mažina uždegimą ir alkį: primena krapus ir anyžius

Nida Degutienė ir jos kepti itališki sausainiai „taralli“

Nidos receptas: „taralli“ – itališki pikantiški sausainiai su vynu

Praspaliausko receptų filmavimas “Amandus” restorane

Kaitinantis užkandis: rūkytos krevetės su pankoliais ir čoriso dešra

Šventės namuose

Sveikatinanti Kalėdų dovana: 5 arbatos, kurios turėtų būti kiekvienuose namuose

Avienos troškinys

16 maisto produktų, kurie padeda kovoti su virusais ir greičiau sveikti susirgus

Pilvo skausmai

Dietologų pasiūlymas: 16 produktų, padėsiančių atsikratyti pilvo pūtimo

Citrinos

Peršalus labai reikalingo vitamino C gausu ne tik vaisiuose

Prieskoniai

4 prieskoniai, naudingi virškinimo sistemai