Patisonas

Visos temos
Patisonas Patisonas

Patisonas (lot. Cucurbita pepo var. patisson) – paprastojo moliūgo (Cucurbita pepo) atmaina. Kultivuojamas visame pasaulyje. Augalas žolinis, stiebas šliaužiojantis. Lapai dideli, skiautėti, šiurkštūs. Žiedai dideli, vienanamiai, geltoni. Vaisiai skiriasi priklausomai nuo veislės: būna varpo, lėkštės formos, balti, geltoni, žali, kartais juostuoti. Maistinėmis savybėmis nesiskiria nuo kitų moliūgų.

Įdaryti patisonai

Kaip ruošti ir su kuo derinti patisonus: patarimai ir 6 receptai

Konservuojamos daržovės

Ekspertė dalijasi keliais daržovių konservavimo patarimais ir receptais

Įdaryti patisonai

Ką gaminti iš akį traukiančių patisonų? 6 receptai – nuo sriubos iki deserto

Įdaryti patisonai

Patiekalų iš patisonų 3-ukas: įdaryti mėsa, sriuba ir šokoladinis skanėstas

Patisonas

Ką gaminti iš įdomesnių daržovių? 2 receptai: salierų kepsniai ir įdaryti patisonai

Nida Degutienė ir jos gaminti kotletai

Nidos receptas: kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Patisonai

Retesnės daržovės. Paįvairinkite valgiaraštį!