Pektinas

Visos temos
Pektinas Fotolia nuotr./Citrina

Pektinas – struktūrinių polisacharidų kompleksas, aptinkamas sausumos augalų ląstelių sienelėse. Pirmąkart išskirtas ir aprašytas 1825 m. Gaminamas pramoniniu būdu kaip balti ar rusvi milteliai, ir naudojamas kaip tirštiklis uogienėse, želė. Taip pat naudojamas kaip užpildas medikamentuose, saldainiuose, kaip sulčių ir pieno gėrimų stabilizatorius, ir yra maistinių skaidulų šaltinis. Dažniausiai išskiriamas iš citrusinių vaisių.

Juozas Ruolia

Fitoterapeutą J.Ruolią prisimenant: onkologo įžvalgos, kaip neleisti vėžiui sugrįžti

Vitaminų beieškant

Kokie vitaminai būtini augančiam organizmui

Citrinos

Citrinų dieta. Lengva, bet veiksminga