Persikas

Visos temos
Persikas Mariaus Žičiaus nuotr./Tortas su persikais

Persikas − tai medis, kuris auga iki 8 m aukščio. Lapai pražanginiai, pailgai lancetiški, smailiaviršūniai. Žiedai dvilyčiai, rausvi, violetinio atspalvio. Vaisius − sultingasis kaulavaisis (20−600 g), ovalus arba kiaušiniškas, žalsvas arba gelsvas, su raudonyme ar be jos. Odelė dažniausiai pūkuota. Minkštimas geltonas arba baltas, sultingas, saldžiarūgštis arba rūgštus. Persikai valgomi žali, konservuojami, džiovinami.

Olandiškas pyragas su sviestu – „Boterkoek“

Desertų siela – sviestas: 3 būdai jį panaudoti gaminant skanėstus

Vasariškas desertas su persikais

Vasariškas skanėstas: greiti pyragėliai su šviežiais persikais vos iš 4 produktų

Tautvydas Gurskas pasidalino, kaip auginti persikus ir abrikosus

Abrikosai ir persikai: T.Gurskas patarė, kaip auginti ir kada sulauksime pirmojo derliaus

Persikų kokteilis

Gaivus, skanus, vitaminų kupinas persikų kokteilis: mėgaukitės, kol dar sezonas

Kepimui paruošti persikai

Vandens gausūs kaulavaisiai: kuo jie naudingi ir ką iš jų ruošti? Receptai

Nektarinai

Naudingiausių vasaros vaisių penketukas: mažina cholesterolį, gerina odos būklę

Grilyje kepti persikai

Kuo skiriasi persikai ir nektarinai ir ką skanaus iš jų ruošti? Desertų ir nesaldžių patiekalų receptai

Trapios tešlos pyragas su persikais

„Gal ką skanaus“ receptas: trapios tešlos pyragas su persikais

Pyragas su vaisiais

Kvapnus ir drėgnas vasariškas pyragas: jam tiks visi mėgstami kaulavaisiai