Pomidorai

Visos temos
Pomidorai Pomidorai

Pomidorai (lot. Solanum lycopersicum) – notreliažiedžių (Lamiidae) poklasio bulvinių (Solanaceae) šeimos augalų rūšis.

Pomidoruose gausu antioksidanto likopeno, kovojančio su stresu, vėžiu, gerinančio širdies sveikatą. Apdorotuose pomidoruose likopeno yra kur kas daugiau ir mūsų organizmui jį lengviau įsisavinti. Kadangi pomidoruose yra vitaminų A, C, K ir jau minėto antioksidanto likopeno, odai jie daro itin teigiamą įtaką.

 

Mocarela su keptais pomidorais

Mocarela su keptais pomidorais: liežuvį prarysit

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų troškinys „Peperonata“

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų troškinys „Peperonata“

Vilija Juškevičienė
Reklama

Kaip „Profitus“ platformą investavimui atranda vyresni vartotojai?

Mėsos kukuliai su daržovėmis

Ką vakarienei? Puikių ir gardžių mėsos kukulių receptas

Makaronų apkepas

Makaronų apkepas su jautiena – nepaliks abejingų

Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas žiemai: 3 puikūs receptai

Kotryna Starkienė

K.Starkienė dalijasi originaliu būdu sunaudoti pomidorus: šis pyragas taps rudens sezono hitu

Pomidorų ūkyje

Pomidorų augintoja V.Juškevičienė apie šių metų iššūkius, 280 naujų veislių ir kodėl pomidorus augina maišuose

Virti šparagai

5 produktai, kurie yra sveikesni termiškai apdoroti nei žali