Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Porteris (alus)

Visos temos

Porteris – tamsios spalvos viršutinės fermentacijos alaus rūšis, iki XX a. I pusės paplitusi Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Iš porterio yra kilusios alaus rūšys stautas (populiari Airijoje ir Didžiojoje Britanijoje; iš pradžių šį rūšis vadinta Stout porter 'stiprusis porteris') ir Baltijos porteris (gaminamas Baltijos jūros šalyse, tarp jų ir Lietuvoje).

Alus

Lageris, porteris, lambikas ir kitos paslaptys alaus bokalo dugne

Aukštaitija

Kodėl lietuviškas alus vadinamas autentiškiausiu Europoje

Tipiška lauko kavinė viename iš Berlyno gyvenamųjų rajonų

Įdomiausi Europos aludarystės regionai: kur keliauti ir ką pamatyti

Alaus istorikas Tomas Josas

Alaus istorikas Tomas Josas: „Alaus gurmanas negers alaus tam, kad prisigertų“

„Alaus biblioteka“

Savaitės vieta: į biblioteką – alaus!

Profesorius Linas Čekanavičius (centre) alaus renginio metu

Profesorius Linas Čekanavičius: „Lietuviai ieško ne alaus skonių paletės, o pigaus apsvaigimo“

Alaus mėgėjai neturėtų praleisti britų alaus festivalio

Mažieji aludariai: mus planingai stumia į bankrotą

Bavariški orkestrai

Vilniuje penktadienį startuoja dvi dienas truksiantis festivalis „Al’Fiesta“

Brolių Šadauskų alaus darykla Mažeikiuose

Alaus virtuvė prieškario Lietuvoje