Pupelės – labai maistingas ir sveikatai naudingas maisto produktas. Pupelėse labai gausu žmogaus organizmui būtinų baltymų. Taip pat pupelės išsiskiria geležies gausa. Pupelėmis praturtinta dieta padeda apsisaugoti nuo širdies ligų, mat jose yra magnio, folio rūgšties ir vitamino B6. Šie elementai užtikrina sklandų širdies darbą ir apsaugo nuo širdies ritmo sutrikimų.
Gausu pupelėse ir kitų mineralų bei naudingų medžiagų: fosforo, kalio, kalcio, cinko ir kitų.
Pupelių yra įvairių rūšių, jos šiek tiek skiriasi skonio savybėmis bei maistinėmis medžiagomis. Raudonosiose pupelėse itin daug antioksidantų, kurie stabdo senėjimo procesus. Pupeles prieš verdant rekomenduojama mirkyti nuo 2 iki 10 valandų. Jei pietums ar vakarienei ketinate ruošti patiekalą su pupelėmis – užmerkite jas dar vakare. Pupelės puikia tinka troškiniams ir sriuboms ruošti.