„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pupelės

Visos temos
Pupelės Pupelės

Pupelės – labai maistingas ir sveikatai naudingas maisto produktas. Pupelėse labai gausu žmogaus organizmui būtinų baltymų. Taip pat pupelės išsiskiria geležies gausa. Pupelėmis praturtinta dieta padeda apsisaugoti nuo širdies ligų, mat jose yra magnio, folio rūgšties ir vitamino B6. Šie elementai užtikrina sklandų širdies darbą ir apsaugo nuo širdies ritmo sutrikimų.

Gausu pupelėse ir kitų mineralų bei naudingų medžiagų: fosforo, kalio, kalcio, cinko ir kitų.

Pupelių yra įvairių rūšių, jos šiek tiek skiriasi skonio savybėmis bei maistinėmis medžiagomis. Raudonosiose pupelėse itin daug antioksidantų, kurie stabdo senėjimo procesus. Pupeles prieš verdant rekomenduojama mirkyti nuo 2 iki 10 valandų. Jei pietums ar vakarienei ketinate ruošti patiekalą su pupelėmis – užmerkite jas dar vakare. Pupelės puikia tinka troškiniams ir sriuboms ruošti. 

Daržovės

16 populiarių mitų apie sveiką mitybą: ar ir jūs jais tikite?

Pomidorų ir pupelių salotos

Skanumėlis: pomidorų ir pupelių salotos

Japoniška dieta

Mokslininkai išskyrė vieną dietą, kuri padeda sumažinti demencijos riziką

Čili troškinys

Šeimos vakarienė: širdis šildantis čili troškinys

Netikėta idėja Kūčių stalui

Netikėta idėja Kūčių stalui: Raimondos bulviniai suktinukai su silkės įdaru

Pupelių mišrainė

Ką reikia valgyti, norint išvengti lėtinių ligų?

Garnyrui prie menkės – šparaginės pupelės

Šparaginių pupelių gidas: kuo skiriasi geltonos ir žalios, kaip išlaikyt spalvą, su kuo derint

Pupelių ir daržovių mišrainė

Pupelių mišrainė su cukinijom, kurios verta maišyti daugiau – šaldytuve išbus savaitę

Šparaginės pupelės

Šis užkandis taps tikru hitu: apvirtos šparaginės pupelės su migdolų trupiniais ir sūriu