Naujienos ankstesnės nei 2020-07-10 13 val.
Žydiški patiekalai

Kulinarinis litvakų paveldas – ne tik beigeliai: kokie dar mums įprasti patiekalai atkeliavo iš žydų virtuvės?

Šimtmečio vakarienės Zyplių dvare akimirkos

Prof. R.Laužikas: Nepriklausomybė laisvės skonio suteikė ir lietuviškai gastronomijai

Vytaras Radzevičius ir jo gamintas krevečių saganaki iš Graikijos

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: krevečių saganaki iš Graikijos

Knygos „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ viršelis

Anželika ir Rimvydas Laužikai pristato knygą „Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“

Vilniaus universiteto Didysis kiemas

Kulinarinis paveldas: ką prieš 300 metų valgė Vilniaus jėzuitai ir kaip profesoriai šampanu vaišinosi

Rimvydas Laužikas

Prof. R.Laužikas: „Pasakodami apie gastronominę tradiciją dažniau renkamės dalykus „for fun“ užuot pasirinkę tai, kas tikra“

Varškės sūris

Dietistė V.Kurpienė: ką svarbu žinoti, renkantis liesesnį ar riebesnį varškės sūrį?

Liudvika Didžiulienė-Žmona ir atnaujintas jos knygos leidimas

Autentiški lietuviški gardėsiai pagal Liudvikos Didžiulienės-Žmonos „Lietuvos gaspadinę“

Majonezas

Trumpa majonezo istorija: prieš 100 metų lietuviai jį valgė ne su kiaušiniais