Naujienos ankstesnės nei 2021-03-15 20 val.
Lazdyno riešutai

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie lazdynus: ką dar be riešutų galima ir naudinga vartoti?

Paskutinės rudens dienos Vytauto Šauklio nuotraukose

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie beržo dalių panaudojimą gydymui ir maistui

Ajerai

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie ajerus gastronomijoje ir medicinoje

Paprastoji pušis

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie pušį medicinoje ir virtuvėje: pravers spygliai, žievė ir net kankorėžiai

Islandinė kerpena, Cetraria islandica

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie kerpes gastronomijoje ir medicinoje. 2 receptai

Kadagio uogos

Prof. R.Laužikas ir I.Šidlaitė – apie kadagius medicinoje ir gastronomijoje

Agurkai su medumi

Gastronomijos istorikas apie tradicinius desertus: agurkų su medumi skanavo tik didikai

lietuvos-nacionaline-martyno-mazvydo-biblioteka

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Šaltibarščiai

Šaltibarščių istorija: patiekalas, vienijęs visus žmones – ir didikus, ir skurdžiai gyvenančius