Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sacharozė

Visos temos

Sacharozė – disacharidas, kurio molekulinė formulė C12H22O11. Jį sudaro α gliukozės ir β fruktozės likučiai. Vandenyje sacharozė tirpsta gerai, bet lėtai (karštame greitai), yra saldi.

Per gausiai ir nuolat vartojamas cukrus padidina riziką susirgti įvairiomis  mirtinomisligomis

Dalykai, kuriuos būtina žinoti apie cukrų, norintiems išvengti vėžio ir kitų pavojingų ligų

Jogurtas.

Geriamas jogurtas ir vaisvandeniai: stiklinėje – paros cukrų norma

Grūdinėse kultūrose gausu angliavandenių

Angliavandeniai – pagrindinis energijos šaltinis

Ledai. Valgyti ar ne?

Kas gresia saldaus gyvenimo mėgėjams?

Cukrus

Ar verta keisti cukrų saldikliu?