Sportas gyvai

Šafranas

Visos temos
Šafranas Fotolia nuotr./Šafranas

Šafranas ar šafronas  – prieskonis, gaunamas iš daržinio kroko  purkų. Suteikia patiekalams ryškią geltoną spalvą. Vartojamas taip pat medicinoje, parfumerijoje. Šafranas yra brangiausias pasaulyje prieskonis, priskiriamas delikatesams ir vertinamas gurmanų. Siūlelio formos tikrojo kroko žiedų purkos sveria tik po 10 miligramų. Vienam kilogramui šafrano žaliavos reikia apie 150-200 tūkstančių žiedų. Prieskonio kilmės šalys – Iranas, Turkija, Graikija, Ispanija.

Agnė Marija Čiagė

Neradusi prieskonių, kokių ieškojo, Agnė įkūrė jų butiką: „Tai tikra magija virtuvėje“

Nida Degutienė ir jos gamintas žuvies patiekalas

Nidos receptas: kepta žuvis su ypatingu prieskoniu paskanintu aliejumi

Šafraninės bandelės

Šv. Liucijos dienai – ryškiaspalvės mielinės bandelės, žadančios tamsos pabaigą

Troškinta vištiena su šafranu

2 troškiniai su egzotikos lašeliu: daržovių su ananasais ir vištienos su šafranu

Bandelės

Mielinės bandutės su razinomis, kvepiančios šafranu ir apelsinais

Vištienos vėrinukai

Šį patiekalą neeiliniu pavers žiupsnis šafrano: jogurte marinuota vištiena

Iš 200 šalia namų pasodintų šafrano svogūnėlių gauta tiek, kiek matosi delne. Šis trupinėlis buvo rinktas geras dvi savaites.

Kėdainiuose nuėmė pirmąjį... šafrano derlių!

Puode keptas viščiukas su prieskoniais

Puode keptas aromatingas ir sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Prieskonių ir pagardų indeliai

Populiarių ir mažiau žinomų prieskonių 9-ukas: kokiems patiekalams jie labiausiai tinka?

Užsisakykite
15min naujienlaiškius