Šalavijas

Visos temos
Šalavijas Šalavijas

Šalavijas – prieskoninė žolelė. Kvapnūs šalavijo lapai naudojami ruošiant žuvį, alkoholinius gėrimus, konservus, maisto koncentratus. Duoda maistui aštraus kvapo ir kartoko skonio. Tinka dėti į padažus, mėsos gaminius, kepsnius (ypač kiaulienos, žvėrienos, paukštienos), sriubas.

Natūralios priemonės prakaitavimui mažinti

Smirdite? Naminės priemonės prastam kūno kvapui sumažinti

Čiobrelis

5 vaistažolės, kurias vaistininkė rekomenduoja auginti savo darže

Žolininkė Giedrė Bružienė ir šalavijas

Kodėl numirė žmogus, kurio sode augo šalavijas?

Virtinukai su bulvių-moliūgų įdaru

Pasakiškai skanu: virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Prieskoniai

Žolininkė D.Kunčienė įvardijo 10 lietuviškų prieskonių, turinčių stiprų gydomąjį poveikį

Tinklaraštininkės ir jų ruoštas patiekalas

FeedMySister receptas: lėtai kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais

Aromatinės žolelės

Dailios, kvapnios, bet ne visų atrastos. Rečiau naudojamų žolelių gidas

Sviestas su žalumynais

Tinka prie visko: 4 sviesto su žolelėmis ir prieskoniais receptai

Petražolės Tymo turguje

Kad žolelės sulauktų ne vienos vakarienės. Patarimai, kaip jas ilgiau išlaikyti šviežias