Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Signmark

Visos temos
Signmark Signmark

Signmark – reperis iš Suomijos, tikrasis vardas Marko Vuoriheimo. Signmark yra pirmasis kurčiasis pasaulyje, sulaukęs didelio pripažinimo ir išleidęs albumą su tarptautine įrašų kompanija „Warner Music“.

Visą gyvenimą negirdintis reperis Signmark dar vaikystėje parodė savo susidomėjimą muzika, sėdėdavo seneliui ant kelių, kai šis grodavo pianinu. Tačiau jo šeima priekaištavo, kad ji skirta tik girdintiesiems. Vis dėlto nerti į muziką Signmark paskatino įvykis klube, kai garsų vibracijų vedamas jaunas vyras ėmė šokti ir gestais imituoti dainą „Coco Jamboo“ – šokančio kurčiojo vaizdas nepatiko trims vaikinams, kurie Signmark išvadino beždžione ir sumušė, o policija kurčiąjį išvedė iš klubo kaip incidento kaltininką.

Iš karto po to suomis ėmė kurti tekstus dainoms, kur dalijosi kurčiuosius lydinčiais iššūkiais. Nuo tol praėjo 20 metų, o per tą laiką jis išleido 4 albumus, sėkmingai pasirodė nacionalinėje Suomijos „Eurovizijos“ atrankoje, dalyvavo šokių projekte ir nuolat keliauja po pasaulį, kur susitinka su kurčiųjų bendruomenėmis.

Signmark

Beždžione kadaise išvadintas Signmark tapo pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu: muzika pavergė minias