Skilandis – gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių. Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma. Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra. Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį. Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių. Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienom. Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas 2-4 savaites. Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių C), 2-3 savaites.
Prenumeratoriai žino daugiau.
Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti