Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skilandis

Visos temos
Skilandis skilandis

Skilandis  – gaminamas iš kiaulienos mėsos, jei mėsa liesa, primaišoma lašinių. Skilandžiui skirta mėsa pjaustoma stambiais gabalais, arba smulkiau sumalama aštria mėsmale (kaip kam patinka), svarbu, kad mėsa nebūtų traiškoma. Druska sumaišoma su smulkintais prieskoniais, smulkiai sukapotais česnakais, cukrumi, kalio salietra. Paruošta mėsa kemšama į švariai išvalytą ir nusausintą kiaulės skrandį. Skrandį reikia prikimšti kaip galima kiečiau, kad neliktų oro tarpelių. Prikimštas skilandis tuojau užsiuvamas, iš abiejų pusių apklojamas sukryžiuotomis lentelėmis, aprišamas virvele ir paslegiamas bent 5 dienom. Vėliau skilandis pakabinamas vėsioje patalpoje ir taip laikomas 2-4 savaites. Rūkyti skilandį reikia tik šaltuose dūmuose (15 laipsnių C), 2-3 savaites.

Skilandis

Berlyno „Žalioji savaitė“ – be lietuviškų skilandžių

Nežinomas autorius „Klaipėdos AB „Maistas“ fabriko produkcija šaldytuvuose“, 1940. Mažosios Lietuvos istorijos muziejus

Kaip Lietuvoje buvo išrastas skilandis

_foodDSC02671

Receptas: avokadu ir skilandžiu įdaryti kiaušiniai

Skilandis

Europos Komisijos saugomą skilandį prašoma vadinti „lietuvišku“

„AgroBalt“ paroda

„AgroBalt“ apdovanojimus pelnė duona, skilandis, alus

Skilandis

Antanas Astrauskas: Lietuvos kulinarinio paveldo apybraižos. Skilandis

Praėjusiais metais pagausėjusį kulinarinių knygų būrį papildė ir keli „Baltų lankų“ leidiniai.

Knygų mugėje – diskusija apie lietuvių virtuvę ir odės skilandžiui

Skilandis

Europos Komisija palaimino lietuvišką skilandį

Siekia teisių į skilandį