Skonio receptoriai

Visos temos
Skonio receptoriai „Shuterstock“ nuotr./Liežuvis praneša apie ligas

Skonio receptoriai – vieni iš cheminių receptorių, kurie jautrūs tam tikroms maiste ir skysčiuose esančioms cheminėms medžiagoms. Žmogaus ir žinduolių cheminiai receptoriai yra burnoje. Juos sudaro ant liežuvio išsidėstę svogūnėliai, kurių daug yra liežuvio speneliuose, šiek tiek kietajame gomuryje, ryklėje ir antgerklyje.

Marinuoti kiaušiniai sojos padaže

Kaip internetas išprovokavo sėklidžių mirkymą sojos padaže

Burbuliukai stiklinėje neša žalą

Kodėl žmonėms taip patinka gazuoti gėrimai?

New Project (53)

Pabandykite nežiaukčioti: šlykštaus maisto muziejaus lankytojai nesusilaiko neapsivėmę

Dantų pasta

Kodėl išsivalius dantis apelsinų sultys būna bjauraus skonio?

Asmenukė

Filosofiškai fiziologinis klausimas: kodėl negalime pajausti savo liežuvio skonio?

Maistas

Gydytoja dietologė: kankintis ar mėgautis maistu?

Produktai

Paaiškėjo, kodėl maistas lėktuve – neskanus

Eskperimento metu tarakonai saldžią gliukozę palaikė karčia medžiaga

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl tarakonai išvengia žmonių spendžiamų spąstų

Lašiša su apelsinų padažu

Apelsininė vakarienė. Pamaloninkite skonio receptorius!