Skumbrė

Visos temos
Skumbrė Alvydo Opulskio/15min.lt nuotr./Žvejai.

Skumbrė – skumbrinių šeimos verslinė žuvis. Kūno ilgis iki 60 cm. Nugara melsvai žalsva su skersinėmis išlinkusiomis juostelėmis. Šonai balkšvai auksiniai, pilvas baltas. Paplitusi šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje. Aptinkama ir Baltijos jūroje. Ties Lietuvos pakrantėmis ji yra reta žuvis.  

Karštai rūkytos skumbrės užtepėlė

Vaidos karštai rūkytos skumbrės užtepėlė: dešimt balų!

Burokėlių salotos su karštai rūkyta skumbre

Sočiai pamaitins: burokėlių salotos su karštai rūkyta skumbre

Kęstutis ir Živilė dviese plaukia burine jachta į Arktį

Į Arktį burine jachta su mylimąja plaukiantis Kęstutis: „Esam lengvai išprotėję chuliganai“

Burokėlių salotos su žuvimi

Trispalvės salotos indeliuose: sluoksniuojam burokėlius, avokadus ir skumbrę

Skumbrė

Skumbrė: viskas, ką reikia žinoti apie šią žuvį

Lašiša su  „Teriyaki“ padažu

Dietistė V.Kurpienė: žuvyje esančios Omega-3 riebalų rūgštys ir vitaminas D stiprina imunitetą, padeda išvengti pavojingų ligų

Tinklaraštininkė ir jos ruoštos salotos

„O ką skanaus“ receptas: burokėlių ir rūkytos skumbrės salotos

Sriuba su žuvimi

Jaukiai vakarienei – bulvių ir porų sriuba su trumpai apkepta skumbre

„Karantino kuchnia“

Pigiai ir su nuliu pastangų nustebinsite svečius – egzotiškasis „ceviche“ su silke ar skumbre