„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sluoksniuota tešla

Visos temos
Sluoksniuota tešla Sluoksniuotos tešlos sausainiai / Shutterstock nuotr.
Sluoksniuota tešla – viena sudėtingiausių tešlų rūšių, gaminama iš paprastos tešlos, ją kočiojant ir lankstant su sviesto gabalėliais. Taip gaunama daugybė plonyčių sluoksnelių, kurie termiškai apdorojant  atsiskiria, ir gaminiai labai stipriai išsipučia. Iš sluokniuotos tešlos gaminami lengvi desertai, užkandžiai ir sotūs pyragai su įvairiais įdarais.
Bandelės su vyšniomis ir varške

Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške ir vyšniomis grąžins į vaikystę

Nesaldus pyragas su pomidorais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su pomidorais. Kepsit vėl ir vėl!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su uogomis

Šis desertas įtiks net tinginiams: reikės tik pirktinės tešlos ir uogų

Ignacio Ramiro Martinas

Kruasanų meistras ispanas patirtim dalijos Lietuvoje. Atskleidė kadaise dirbęs ir santechniku

Pyragėliai su varškės įdaru

Gardūs pyragėliai su varške, kurių neliks kaipmat. Pirktinė tešla leis susisukti greitai

Mažieji kruasanai su obuoliais
Reklama

Artėjant Tarptautinei kruasanų dienai – prancūzo patarimai, kaip burnoje tirpstančių ragelių išsikepti patiems (receptas)

Mahmoud Idir
Reklama

Artėjant Tarptautinei kruasanų dienai – prancūzo patarimai, kaip burnoje tirpstančių ragelių išsikepti patiems (receptas)