Smidrai

Visos temos
Smidrai Smidrai

Smidras arba šparagas – nekaloringi, tačiau turi daugybę vertingų medžiagų. Juose gausu kalio, cinko, augalinių baltymų, ląstelienos, geležies, karotino, folio rūgšties, įvairiausių vitaminų ir mineralų. Smidrai – tikras energijos užtaisas iš žiemos miego bundančiam organizmui. 

Nors smidrai gardūs ir švieži, juos įprasta apvirti, apkepti ar kitaip termiškai apdoroti prieš valgant ar taisant kitus patiekalus. Jie puikiai tiks garnyrams, salotoms, sriuboms, įvairiausiems apkepams ruošti, konservuoti.

Šparagų polonezas

Prancūziškasis šparagų polonezas: skamba kaip muzika? Skonis dieviškas

Justina Jasinskienė

Vienintelį smidrų ūkį Kupiškio rajone įkūrusi Justina: augimo piko metu negali išvykti net dienai

Lašišos kepsneliai su smidrais

Prieš verdant smidrus: ką daryti, kad netektų graužti sumedėjusios daržovės?

Natūralios priemonės prakaitavimui mažinti

Smirdite? Naminės priemonės prastam kūno kvapui sumažinti

„ASSORTI Gourmet“ parduotuvė-bistro Halės turguje
Reklama

Sugrįžti iš emigracijos paskatino parama ūkiui kurti

Kalnujų miestelis ir Žemkauskų ūkis

Gyvenimas be atostogų: Rūtenė su Andriumi dienomis pluša biuruose, kitu metu – smidrų ūkyje

Smidrų ir pomidorų salotos

Lengvos smidrų ir pomidoriukų salotos

Živilė Vaškytė gamina vegetarišką žuvį ir pakepintus smidrus

Vegetariškas Ž.Vaškytės receptas nustebino net visko ragavusį V.Radzevičių: „Negaliu tuo patikėti“