Sojų pienas

Visos temos

Sojų pienas (kartais vadinamas sojų gėrimu) – gėrimas, gaminamas iš vandenyje sumaltų brinkintų sojos pupelių. Jis gali būti geriamas pats vienas arba naudojamas maisto gamyboje. Paprastai, siekiant suteikti geresnį skonį, į sojų pieną papildomai įdedama druskos, cukraus, o gaminant desertinį sojų pieną – vanilės, kakavos, vaisių sulčių ir pan.

Rosite Kanapeckaitė apie pieno pakaitalus

R.Kanapeckaitė apie augalinių pienų iliuziją: ar bent kas nors skaitė jų sudėtis?

Kuo skiriasi augalinis ir karvės pienas
Reklama

Kuo skiriasi karvės pienas nuo augalinio: saldainyje „Kregždutė“ kregždutės nėra – taip ir čia

Lauryna Nelkinė

Mitybos mokslininkė L.Nelkinė apie karvės pieną: ar tikrai toks baubas ir ką mano apie augalinius pakaitalus

Sojų pienas

„NY Times“: Augalinio pieno rūšių įvairovė – kuris naudingiausias sveikatai?

Įvairių rūšių augalinis pienas

V.Kurpienė apie augalinės kilmės „pieną“: kuris turi daugiausia baltymų, o kuris – mažai kalorijų?

Sausų pusryčių įvairovė

Sausi pusryčiai: kada tai geras pasirinkimas rytui, o kada – desertas? Naudingi patarimai

Augalinis pienas – tik pakaitalas ar naudingas ir maistingas produktas?

Augalinis pienas – tik pakaitalas ar naudingas ir maistingas produktas?

Žalioji arbata

A.Unikauskas perspėja: kai kurie vaistų ir maisto deriniai gali nuvaryti į kapus

Įvairių rūšių pienas

Mitas apie pieno vartojimą: ar turėtume jo visiškai atsisakyti?