„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Šokoladas

Visos temos
Šokoladas Fotolia nuotr./Šokoladas

Šokoladas yra saldus, paprastai rudos spalvos desertas, gaminamas iš kakavos pupelių, kurios atkeliavo iš Vidurinės Amerikos. Ten gyvenę žmonės pirmieji išmoko gaminti šokoladą. Jį vartojo kaip gėrimą. Manoma, kad žmonija šokoladu mėgavosi jau 1900 m. pr. Kr. Šokoladas buvo geriamas, o kakava naudota kaip prieskonis valgiams gardinti. 

Dabar galime mėgautis ne tik pienišku ar juoduoju šokoladu. Galime rasti šokoladinių saldumynų su įvairiais priedais: riešutais, uogomis, prieskoniais, sėklomis ar net druska ir pipirais. 

Teigiama, kad juodasis tikras šokoladas yra sveikas organizmui: padeda kovoti su nuovargiu, suteikia energijos. Be to, manoma, kad juodasis kartusis šokoladas gerina atmintį. 

Godos Juknaitės bemiltis šokoladinis pyragas

Namuose – kaip į „Michelin“ gidą įtrauktame restorane: ypatingo pyrago receptas

Karvės pienas

Kai pokštas tampa realybe: rudos karvės iš tiesų duoda šokoladinį pieną

Magnis

Magnis: 9 maisto produktai, kuriuose jo gausu

Šokoladiniai saldainiai su riešutais

Desertas mokslo metų pradžiai: saldžiau nebūna!

„Blogas“ maistas

Šie 10 „blogų“ maisto produktų iš tiesų gali būti naudingi sveikatai

Sausainiai su šokoladu ir pistacijomis

Išsiilgusiems naujų skonių – sūdytų pistacijų ir šokolado sausainiai

Valgo ledus

5 negirdėti faktai apie šokoladinius ledus

Didžioji varlė tyko grobio

Sąmokslo teorija nemiršta: aiškina, kad varle pažymėtų produktų skonis pasikeičia

Šokoladiniai saldainiai

Šokolado mėgėjai turės plačiau atverti pinigines: priežastis netikėta