„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Špinatai

Visos temos
Špinatai Špinatai

Špinatas – dažnai auginama vienametė daržovė. Augalas 25–45 cm aukščio. Stiebas stačias, plikas, paprastas arba šakotas. Žydi birželio–rugsėjo mėn. Kartais gali sulaukėti.

Špinatuose yra lengvai virškinamų baltymų, gausų vitaminų (C, B1, B2, P, K, E, D2), folio rūgšties ir karotino. Be to, juose yra daug jodo, mineralinių druskų (geležies, fosforo, magnio, kalio, natrio, kalcio).

Maistui vartojami jauni špinatų lapai, kol dar nėra išaugusių žiedstiebių. Susidarius žiedstiebiams, ne tik kietėja špinatų lapai ir blogėja jų skonis, bet ir lapuose padaugėja rūgštynių rūgšties, kuri žmogaus organizmui yra kenksminga. 

Virti šparagai

5 produktai, kurie yra sveikesni termiškai apdoroti nei žali

Špinatų blyneliai

Žali kaip vasara – špinatų blyneliai

Mini kišai

Mini kišai keksiukų skardoje: puikūs pusryčiai į ranką

Varškės tortilija iš „Tik tok“

Populiarusis „TikTok“ varškės paplotėlis – vargu ar iki šiol esat tokį ragavę

Špinatų keksas

Sugundys bet ką: špinatų keksas

Špinatų blyneliai

Žali kaip pavasaris špinatų blyneliai

Podagra

Kokių vaisių negalima valgyti sergant podagra?

Moteris valgo salotas

8 žalumynai ir salotos, kurių turėtume valgyti kasdien

Neminkyta duona

Netikėtas puikus kepinys: neminkyta mielinė duona su špinatais