Špinatai

Visos temos
Špinatai Špinatai

Špinatas – dažnai auginama vienametė daržovė. Augalas 25–45 cm aukščio. Stiebas stačias, plikas, paprastas arba šakotas. Žydi birželio–rugsėjo mėn. Kartais gali sulaukėti.

Špinatuose yra lengvai virškinamų baltymų, gausų vitaminų (C, B1, B2, P, K, E, D2), folio rūgšties ir karotino. Be to, juose yra daug jodo, mineralinių druskų (geležies, fosforo, magnio, kalio, natrio, kalcio).

Maistui vartojami jauni špinatų lapai, kol dar nėra išaugusių žiedstiebių. Susidarius žiedstiebiams, ne tik kietėja špinatų lapai ir blogėja jų skonis, bet ir lapuose padaugėja rūgštynių rūgšties, kuri žmogaus organizmui yra kenksminga. 

Pusryčių takas su feta, kiaušiniais ir špinatais

Pusryčių takas su kiaušiniu ir feta: nustebsite, kaip skanu

Mėšlungis

Vartojate magnį, o poveikio nėra? Štai ką darote ne taip

Varškės ir špinatų blyneliai

Tobulą dienos pradžią garantuojantys varškės ir špinatų blyneliai

Sveika mityba

2 produktai, kurie padės suvaldyti lėtinį uždegimą

Avokadų, špinatų ir vištienos salotos

Avokadų, vištienos ir špinatų salotos – sotumo gausit su kaupu

Pyragėliai su špinatų suflė

Pyragėliai su špinatų suflė – sukrimsite vienu ypu

Špinatų sriuba

Stebuklas vakarienei – vištienos sriuba su špinatų-sūrio kukuliais

Ryžių sriuba su špinatais

Gardi ryžių sriuba su špinatais

Pusryčių takas su feta, kiaušiniais ir špinatais

Pusryčių takas su feta, kiaušiniais ir špinatais: skaniau jau nebūna