Stautas (alus)

Visos temos

Stautas , kitaip dar stiprusis porteris – tamsiojo elio rūšis, gaminama iš skrudinto salyklo ir skrudintų miežių. Stautas išsivystė iš angliško porterio. Esama įvairių stauto porūšių, tarp kurių – saldusis stautas, sausasis stautas bei imperijos stautas.

Vytaras Radzevičius ir jo keptas tortas

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: juodojo šokolado ir tamsaus alaus tortas

Alus

Lageris, porteris, lambikas ir kitos paslaptys alaus bokalo dugne

Tipiška lauko kavinė viename iš Berlyno gyvenamųjų rajonų

Įdomiausi Europos aludarystės regionai: kur keliauti ir ką pamatyti

Alaus istorikas Tomas Josas

Alaus istorikas Tomas Josas: „Alaus gurmanas negers alaus tam, kad prisigertų“

Sūrio pyragas-kamuoliukai

Rafinuotam skoniui: sūrio pyragas-kamuoliukai

„Švyturys“

„Švyturio“ stautas brandinamas ąžuolinėse škotiško viskio statinėse