Stirniena

Visos temos
Stirniena Eduardo Bareikos nuotr./Stirniena su kedro riešutais

Stirniena – stirnos mėsa. Stirna (lot. Capreolus capreolus, angl. Roe Deer, vok. Reh) – grakštus elninių (Cervidae) šeimos žinduolis. Paplitus visoje Europoje, išskyrus šiaurinę dalį ir Airijos salą. Plačiai paplitusi visoje Lietuvoje, labai dažna. 2006 m. Lietuvoje gyveno daugiau kaip 86 tūkst. stirnų. Gyvena miškuose, laukuose.

Rokiškio dvaras

Proginė mūsų dvarų virtuvė – kas išliko iki šių dienų?

Keptas stirnienos kumpis su troškintais raudongūžiais kopūstais ir obuoliais

Darius Katinas: „Stikliai“ – rafinuota virtuvės klasika

Stirna miške

Šiauliuose teisiami būrį elnių ir stirnų sumedžioję brakonieriai

Brakonierius prie sumedžiotos stirnos

Artėjančio gimtadienio proga stirnienos užsimaniusiam brakonieriui gresia tūkstantinė bauda

Gabrielės kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Gabrielės kepta stirniena su šviežiomis salotomis

Kepsnys jūsų stalui

Istorinė puota be cepelinų ir kiaulienos (I dalis)