Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Transriebalai

Visos temos
Transriebalai Margarinas

Transriebalai – tai chemiškai pakeisti augalinės kilmės riebalai, kuriuose cheminės reakcijos metu prie anglies grandinės trans padėtyje prisijungia vandenilio atomai. Taip skysti riebalai paverčiami kietais arba pusiau kietais riebalais. Transriebalų rūgščių gali susidaryti ir buitinėmis sąlygomis pakartotinai kaitinant kepti skirtą augalinį aliejų.

Transriebalų vartojimas yra siejamas su širdies ir kraujagyslių ligomis. Pasak sveikatos ekspertų, transriebalai yra kenksmingiausi riebalai ir suvaidina didelį vaidmenį dėl daugiau kaip 500 tūkst. mirčių per metus visame pasaulyje, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) skelbiami duomenys.

Transriebalai: kokių produktų sudėtyje jų yra ir kaip atskirti „riebalus žudikus“ etiketėje?

 

Rosita Kanapeckaitė apie angliavandenius

R.Kanapeckaitė apie priklausomybę angliavandeniams: dauguma nepamena, kada jautė tikrą fizinį alkį

Sportas ir mityba (Koliažas)

Kas vyksta su mūsų kūnu, kai sportuojame, bet valgome nesveikai?

Vaikas valgo spurgą

Ko valgome per daug, ko per mažai, o ką reikėtų mesti iš raciono?

Kokosų aliejus

Mitybos specialistas išvardijo mitus apie riebalus: ką reikia žinoti apie kokosų aliejų ir „ghi“ sviestą

Angliški pusryčiai

Prof. R.Šlapikas: gausus gyvūninės kilmės riebalų vartojimas yra labiau žalingas nei naudingas

Gruzdintos bulvytės

SAM primena apie naujoves nuo lapkričio 1-osios: transriebalų maiste turi būti mažiau

Margarinas.

ES nuo 2021 metų ribos transriebalų kiekį produktuose

Saldainiai

Nauji ribojimai nuo lapkričio gali pabranginti saldumynus

Sviestas

Ar pavojingi sveikatai hidrinti riebalai?