Vienuolynų alus

Visos temos

Vienuolynų alus  – tai Belgijoje paplitusi viršutinės fermentacijos alaus rūšis. Vienuolynų alūs šitaip vadinami todėl, kad istoriškai jie buvo gaminami vienuolynuose (abatijose) ir vadinami tos abatijos vardu. Šiuo metu daugelis vienuolynų alų gaminami pramoniniu būdu.

Tipiška lauko kavinė viename iš Berlyno gyvenamųjų rajonų

Įdomiausi Europos aludarystės regionai: kur keliauti ir ką pamatyti

Alaus istorikas Tomas Josas

Alaus istorikas Tomas Josas: „Alaus gurmanas negers alaus tam, kad prisigertų“

Profesorius Linas Čekanavičius (centre) alaus renginio metu

Profesorius Linas Čekanavičius: „Lietuviai ieško ne alaus skonių paletės, o pigaus apsvaigimo“

Basųjų karmeličių reflektorius

LDK istorija: Basųjų karmelitų (karmeličių) reflektorius

„Westvleteren“ alus

Belgijos trapistus prislėgė geriausio alaus pasaulyje vardas