Voveraitės

Visos temos
Voveraitės Voveraitės

Voveraitė – Lietuvoje labai paplitęs ir visų grybautojų mėgstamas, beveik nekirmijantis grybas. Auga birželio – spalio (lapkričio) mėn. pušynuose, eglynuose.

Voveraitės kepurėlė 3–7 (10–15) cm skersmens, piltuvėlio formos, geltona. Lakšteliai siauri, stori, nuaugtiniai. Kotas suaugęs su kepurėle, link pagrindo smailėjantis. Trama gelsva, tampri, malonaus kvapo ir skonio.

Vartojama šviežia, džiovinta, sūdyta, sumalta į miltus, šaldyta. Ruošiant maistui patartina labiau susmulkinti, nes joje daug chitino.  

Bulvių, morkų ir grybų sriuba

Pagiriamasis žodis grybams: Vytaras Radzevičius kviečia išmėginti rudenišką sriubą

Voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai

Skanumėlis: voveraitės su svogūnais ir morkomis žiemai

Prekyba uogomis ir grybais pakelėje

Grybų kainos pasiekė žemumas: mažėja ir rinkėjų, ir valgytojų

Perlinės kruopos su voveraitėmis

Naujiena ant jūsų stalo: perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis

Voveraitės su šonine grietinėlės padaže

Voveraitės su šonine grietinėlės padaže

Grybai Latvijoje

Miške nerandate grybų? Kaimynai latviai juos veža pilnomis bagažinėmis

Pakelėse parduodamos miško gėrybės

Uogautojai: miško uogos ir grybai tampa prabangos preke

Voveraičių sriuba

Magija kiekviename šaukšte: kreminė voveraičių sriuba

Kepamos voveraitės

Perlinės kruopos su keptomis voveraitėmis: sužavės net ir tuos, kas grybų nemėgsta