Želė

Visos temos
Želė Fotolia nuotr./Apelsininė želė su agaru

Želė, drebučiai  – maistinė drebučių pavidalo medžiaga, savo prigimtimi esanti gelis. Dažniausiai želė gaminama iš karštame vandenyje ištirpintos želatinos, taip gaunamas zolio tipo tirpalas, į kurį įmaišo sirupo ar kitokių maistinių medžiagų, suteikiančių skonį ir spalvą.

Naujiena gurmanams – drakono, ličio ir pasifloros skonio želė
Reklama

Naujiena gurmanams – drakono, ličio ir pasifloros skonio želė

Įvairių uogų želė

Gaivūs desertai su vaisiais ir uogom: nuo želė indeliuose iki tortų su putėsiais

Trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu

„Aurimėlio virtuvė“: trintų uogų želė „macarons“ su vaniliniu maskarponės kremu

Želė tortas

Vasaros puikuoliai – želė desertai: paruošti paprasta, tik reikės luktelėti. 10 receptų

Želė tortas

Klasika ant švenčių stalo – želė tortas: patarimai ir 3 receptai

„Super želė“

Ypatinga „superželė“ suspausta elgiasi it kietas stiklas, nors joje – 80 proc. vandens

Želė desertas

Šventinis desertas – gaivus trispalvis želė tortas su lietuviškais akcentais

Kavos želė

3 netikėti, bet paprasti kavos skanėstai: šokoladinis jos gėrimas, želė ir blyneliai

Renata Ničajienė ir jos gamintas desertas

Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė“: kokosiniai želė gabaliukai